عسل خوب باید شکرک بزند !

زنبور عسل آنزیمی سود مند به نام دیاستاز را به عسل اضافه می کند. این آنزیم با پیوند دادن مولکول های عسل به یکدیگر به مرور زمان آن را جامد می کند.

جامد شدن عسل که رُس کردن نام دارد به شکل دانه دانه شدن (شکرک زدن) ، خمیری شدن و در نهایت جامد شدن کامل آن دیده می شود.

عسل هایی که با تغذیه کلنی های زنبور عسل  به وسیله ی شکر تولید می شوند هم رس می کنند چون زنبور دیاستاز را به آنها اضافه کرده است اما رس کردن آنها هیچ ربطی به شکر ندارد .

در واقع اگر عسلی رس نکند توسط زنبور عسل تولید نشده و  مصنوعی است یا به آن حرارت شدید داده اند و عسلی که در معرض حرارت شدید قرار گیرد تمام آنزیم ها و ویتامین های خود را از دست داده و دیگر رس نخواهد کرد.

چنین عسلی نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه بسته به میزان حرارت داده شده سمی و مصرف آن مضر است.

در برخی از کشور ها عسل را به صورت رس کرده می خورند و از طعم خوش و مصرف راحت تر آن لذت می برند.

زمان رس کردن عسل ها به عوامل مختلفی بستگی دارد.

عسل هر نوع گیاه دوره ی زمانی خاص خود را برای رس کردن دارد. مثلاً عسل آفتابگردان پس از سه هفته و عسل آویشن بعد از حدود 6 ماه رس می کنند.

 میزان گرده ی گل که معمولاً مقداری از آن با عسل مخلوط می شود نیز در سرعت رس کردن عسل مؤثر است .

دما هم در رس کردن عسل نقش دارد . اگر عسل در یخچال یا محلی خنک نگهداری شود زود تر رس می کند.

اگر عسلی را که رس کرده و دوست دارید آن را به صورت مایع مصرف کنید در معرض حرارت ملایم غیر مستقیم مثلاً روی رادیاتور شوفاژ قرار دهید دوباره مایع می شود.

مراقب باشید که به هیچ وجه عسل در معرض شعله ی مستقیم و یا حرارت بالا قرار نگیرد تا خواص آن از بین نرود.

/ 2 نظر / 43 بازدید
ایران گویا

سایت ایران گویا بیش از هزار و چهارصد سایت برتر ایرانی و پربیننده را دسته بندی کرده و جهت سهولت کار به کاربران ایرانی ارائه نموده است سایت های مختلف براساس موضوع رتبه بندی شده و در یک ستون قرار داده شده است و رتبه بندی سایت ها نیز براساس آمار بازدید جهانی هر سایت می باشد یعنی گلچینی از بهترین سایت ها http://irangooya.ir/ معرفی بیش از چهل سایت ارائه دهنده وبلاگ ، ارائه دهنده قالب وبلاگ ، دانلود...و آشپزی.... چهل سایت بازی ... چهل سایت سرگرمی ...چهل سایت موبایل ... چهل سایت ورزشی... یعنی باداشتن یک لینک ایران گویا هرآنچه که در اینترنت می خواهید نزد شماست

حمید

با سلام و تشکر ! اگر عسل رس زده بمدت چند ساعت با حلب آن روی بخاری قرار داده شود تا رس آن ذوب شود والبته دمای آن به 60 درجه نرسد مشکلی پیش می آید؟